Greg & Fiona Scott

Greg & Fiona Scott
Greg och Fiona Scott, som skrivit boken "Living A Laptop Lifestyle"

Jay Kubassek

Jay Kubassek
Jay Kubassek, en av grundarna till SFM

lördag 20 september 2014

En sak som tenderar att missleda de flesta internet entreprenörer särskilt de som kommer från ett 9 till 5 jobb

En sak som tenderar att missleda de flesta internet entreprenörer särskilt de som kommer från ett 9 till 5 jobb

Samhället tenderar till att ge denna stereotypa bild av plötslig framgång.
Har du sett filmen Rocky, där han springer runt kvarteret, tränar stenhårt och sveper sina äggulor och skall vinna matchen till varje pris.

Eller har du varit på ett seminarium med företagsledande figurer inom ditt område. Du känner dig så entusiastisk när du är där, men efter bara några dagar så dör allt ut igen;
Vad är budskapet här?
Jag talar förstås om motivation. När vi kommer från ett 9-5 där har vi privillegiet att någon talar om exakt vad vi skall göra och hur vi skall göra och när behöver vi inte fundera på om vi har lust eller inte.Och det funkar bra i ett 9-5, men problemet är när folk kommer in som egna entreprenörer och fast dem är sin egen boss,så väntar dem på att andra skall ge dem motivation.

Det är en livsfarlig väg att gå. Titta på studien från Harvard som du kan tillämpa på i princip vad som helst. Om du är författare t ex och väntar med att skriva tills du är inspirerad kommer det ta väldigt lång tid att få boken klar och publicerad.
Har du tänkt på att när du är som mest motiverad så behöver du din viljestyrka minst, som t ex när du har gjort en försäljning, och någon klappar dig på axeln, bra gjort. Just då behöver du det minst. Det är när saker går dig emot och du blint litar på din viljestyrka skall motivera dig som du är på mycket hal is och du behöver motivationen som mest.De flesta går väl i någon slags gråzon ,där ingen av dessa ytterligheter existerar särskilt ofta i livet.
Ovan ser du en studie som jag inte vet exakt källa, men jag har fått den av mina mentorer som de själva följer. Den visar cykeln för motivationen är som störst de första 10 dagarna, sen blir det svårare, dag 20 - 30 blir det lättare igen för de som inte ger upp.

Faktum är att största delen av tiden kommer du inte att känna för att göra de saker du vet du behöver göra.

Vad är lösningen då?

Det är detta som skiljer varje framgångsrik person från massan. Det är inget speciell talang, det är inte ålder,kön, hur smart du är,var du bor, ekonomin,regeringen som bestämmer. Det är att bestämma sig för att skapa sig goda vanor och hålla fast vid dem regelbundet. För som  Jim Rohn, säger: Allt påverkar allt annat. Har du en bra vana hemma, är det enklare att få en bra vana professionellt, likaväl som det omvända.
Tricket här är att ändra bara en vana per månad och bestäm dig för att följa dem även när du inte har lust. Där har du nyckeln till framgång.


Stuart Ross som visar hur du kan starta en lönsam verksamhet hemifrån...
KOSTNADSFRI INTRESSEANMÄLAN HÄR ---> HEMSIDA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar