Greg & Fiona Scott

Greg & Fiona Scott
Greg och Fiona Scott, som skrivit boken "Living A Laptop Lifestyle"

Jay Kubassek

Jay Kubassek
Jay Kubassek, en av grundarna till SFM

onsdag 4 juni 2014

Inertia #jobba hemifrån #jobba hemma #tröghet #inkomstmöjligheter #digitala produkter #digitala tjänster

Inertia
Hej och välkommen! idag vill jag dela med mig av några ord från min fantastiska mentor Jay Kubassek:

Vad betyder detta ord, jag hade säkerligen aldrig hört det och definitionen och påverkan är fascinerande. 
På Wikipedia: "... motståndet hos ett objekt till en förändring i sitt tillstånd av rörelse [...] tröghet innebär att ett objekt alltid kommer att fortsätta röra sig på nuvarande hastighet och i sin nuvarande riktning tills någon kraft bringar dess varvtal och rotationsriktning kan ändras. "
Tröghet är överallt, i alla fysiska objekt, och i var och en av oss. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak. Under lång tid jag förlitat mig på tröghet att sakta förändra vanor att anpassa sig till nya tider på ett jobb så jag kunde komma till jobbet där jag tjänade tillräckligt för att få igenom dagen så jag kunde få upp nästa dag och göra samma sak, om och om igen, dag efter dag.
Även i mina dagdrömmar av rikedom och generositet som inte var exakt vad jag föreställde mitt liv ska vara, accepterade jag det. Rutin kan bli bekväm. Det är vanligt att utveckla en slags psykologisk tröghet, för att veta vad som väntar, för att gå att göra din grej, överleva.
Vilken väg du än har valt, kan du bli driven av tröghet ... ända tills du får en gnagande känsla av att du kommer ingenstans snabbt. I så fall, gissa vad? Du är. Det är tröghet för dig. Men så fort du sätter ett mål bortom dina begränsningar och du har ambitioner, saker du vill lära dig om, platser du vill åka, människor att möta, fast det kan kännas overkligt för dem inte är en del av din nuvarande vardag, en känsla av att du vill vara en del av det stora goda, och en önskan att tjäna mer pengar, då blir tröghet en negativ kraft i ditt liv som du måste övervinna.

Att gå tillbaka till vår definition av tröghet, förändra en kropps riktning eller hastighet (eller båda) kräver en yttre kraft. När det gäller människor och tröghet dock att kraft kan också dyka upp inifrån. Det börjar med en önskan, men kräver också att ett beslut och följa det med handling.

Det låter enkelt, och det är det. Men enkelt kan inte jämställas med att vara lätt. Du kanske har lust att byta, men inte viljan. Det är inte längre tröghet på jobbet. Det är något som kallas lättja, kanske det enskilt största hindret för att uppnå dina mål. Det är då med den fart du seglar igenom livet,  (gör samma sak om och om igen utan att komma någon var) som det inte längre är passivt utan har blivit ett kraftfullt aktivt motstånd mot förändring.
För att uttrycka det rakt på sak, kan du inte vara både lat och framgångsrik. Lata entreprenörer är de 90% som blir frustrerade och kämpar för att hålla sig flytande.

Spendera lite kvalitetstid med dig själv. Lyssna till ditt hjärta. Räkna ut de fem saker som du vet att du kan ändra för att ta din inkomst till nästa nivå. (Du kommer att veta vad de är för att du känner dig själv bättre än någon annan.) Oavsett hur svårt eller utmanande det kan verka, lägg dem på listan. Ju större motstånd du känner över att slutföra en uppgift, desto högre upp på listan borde den vara. Arbeta med var och en av de fem varje dag tills de är slutförda. Och om att arbeta på dessa saker innebär att få hjälp, sök den. Prata med en expert. Få en utbildning. Ansvaret är ditt. Kom bara ihåg, tröghet är vid din sida om du vill det eller inte.


Varför ska du lyssna på mig? Jag har miljoner i livsinkomst, producerat tre filmer hittills, är ägare av sex företag, och jag är bara komma igång.


Är du intresserad att få reda på hur du kan få en framtid på internet, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar